Šťavnaté batátové brownies (vegan)

S receptem na šťavnaté batátové brownies (veganské, bezlepkové) přišel nedávno domů přítel a já si ho okamžitě zamilovala. Tyhle brownies jsou plné zdravých ingrediencí, šťavnaté, přírodně slazené jen batátami a javorovým sirupem a tááák dobré. Stačí pár ingradiencí a máte hotovo. Všechny ingredience, kromě batát a naší oblíbené bezlepkové mouky, koupíte snadno na stránkách Notino v jejich nové sekci Zdraví.

Ingredience 

Postup

Rozkrojte 3 velké batáty na čtvrtky a upečte je i se slupkou v troubě na 200 stupňů cca 30 minut, dokud nezměknou. Poté je ještě 10 minut povařte. Ze změklých brambor stáhněte slupku. Rozmačkejte batáty vidličkou na kaši.

Přidejte javorový sirup, arašídové máslo, vanilku a kokosový olej, kakao, sůl, prášek do pečení, ovesné mléko a bezlepkovou mouku.

Nalámejte vlašské ořechy a přidejte je do směsi také. 

Vše spolu důkladně promíchejte.

Směs nalijte do vyšší pečící formy vyložené pečícím papírem a pečte zhruba 45 minut v troubě na tradiční pečení o teplotě 175 stupňů. Podle přítele je to čas tak akorát na to sex. Kamarádka naopak vzkazuje, že se tím nelze řídit, protože by brownies potom mohla mít polovina lidí taky syrové. 

Hotové brownies můžete servírovat samotné nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny, či ozdobené kokosovými chipsy.

Freezer friendly. Stačí zamrazit a vytahovat si po kousíčku klidně celý měsíc.