8 tipů, jak si zamilovat běhání

 

Poslední měsíc jsem si znovu strašně zamilovala ranní běhání. No a protože je to skvělá sportovní aktivita na jaro a léto a protože se po ní cítím TAK SKVĚLE, napadlo mě sepsat pár tipů, které mi pomohly začít a které mě baví. Třeba si díky tomu běhání zamiluješ i Ty. 

1) Vyběhni v prostředí, které znáš a miluješ

Usnadni si běh tím, že budeš znát cestu, kterou běžíš. Za mě je nejlepší běhat v oblíbené přírodě. Po silnici by se mi fakt nechtělo.

2) Začni indiánským během

Nikdy bych nevěřila, jak náročné je začít po porodu. Zvolila jsem proto taktiku indiánského běhu. Začala jsem na 25 minutách - vždy 20 sec. 130-150 BPM a následně 40 sec 110-130 BPM a tak pořád dokola. Pokud chceš poradit appku pro měření času na pozadí hudby ve sluchátkách, napiš mi na IG @barasedlakova. Teď už se mi fyzička tak vyšvihla, že mám kolikrát chuť běžet celou dobu a běh jsem protáhla na 35 minut.

3) Netlač se do dlouhých běhů

Nejen, když začínáš. Pokud máš nabitý program celý den, běh na 30 minut s 15 minutami na převlékání, protažení a sprchu je naprosto doable každý den. Ten pocit potom, je TOP TOP TOP.

4) Pusť do uší energickou hudbu 

Mám na Spotify oblíbená alba, podle kterých běhám. Ráda nasdílím své nebo si najdi takové, které baví zrovna tebe.

5) Pusť do uší, co tě baví

Poslední dobou ale běhám spíš při poslouchání příběhů. Nejradši teď mám opravdové zločiny :), ale věřím, že poslouží i audio kniha nebo zajímavý podcast. Člověk se zaposlouchá do běhu a 30 minut “uběhne” jako voda.

6) Pusť do uší koučovaný běh

Miluji appku Nike Run Club. Není to spolupráce a app je ke stažení zdarma. Zkus Guided Runs. Můj oblíbený je třeba Today's 30 Minut Run. Každou minutu dostaneš seberozvojovou otázku, v pozadí ti běží oblíbená hudba a je to mega super. Další oblíbené guided runs zase klidně doporučím osobně ve zprávách.

7) Vhodně se obuj a obleč

Velmi důležité. Nemusíš vypadat krásně, ale ať je ti hlavně příjemně. Především si pořiď pohodlné běžecké boty.

8) Běhej protože můžeš ne protože musíš.

 

Posílám hodně lásky, sluníčka a příjemných chvil strávených během. Pro jakékoliv otázky jsem tu.

S láskou,

Bára