8 tipů pro úspěšné ráno

 

Ranní zvyky jsou pro mě strašně důležité. Pomáhají mi cítit se sebevědomě a spokojeně, pomáhají mi dosahovat mých cílů a dělají mi velkou radost. Pro inspiraci posílám mých top 8 zvyků i Tobě.

Vstát do vlažného rána před 8:00

Vstávání může být někdy náročné, ale přivstat si o trochu dřív a dopřát si čas na příjemné aktivity ještě před začátkem busy dne, je prostě super pocit. Taky to pomáhá v plnění předsevzetí a budování kvalitní rutiny. 

Žádné obrazovky aspoň prvních 30 minut

Jsou mobil, tablet nebo počítač první, po čem po probuzení saháš? Takový zvyk může navyšovat hladinu kortizolu a způsobovat, že se cítíš overwhelmed nebo může dokonce způsobovat pocit úzkosti. Rozhodně nepomáhá nacítění se na sebe sama.

Ustlat postel

Prostor kolem Tebe reflektuje Tvou mysl. Ukliď kolem sebe a uklidíš si v sobě. Navíc existují studie, které dokazují, že ti, kdo si hned po probuzení ustelou postel, jsou během dne produktivnější, než ti, kteří postel nestelou. 

Probiotika a hydratace

Hydratace hned po ránu pomáhá nastartovat metabolismus, vyplavit odpadní látky z těla i cítit se a vypadat víc juicy a fresh. Osobně miluju přidat kapku březové šťávy nebo aloe vera. Zařaď pravidelně příjem probiotik a podpoř tak své zdraví ještě víc.

Vděčnost a záměr

Journaling po ránu nesmírně pomáhá spokojenějšímu životu. Trénováním vděčnosti (vypsáním 3 věcí, za které jsme vděční) trénujeme radost ze života a pozornost i k malým radostem všedních dní. Pojmenováním záměru dne si stanovujeme maličké cíle, které nás postupně den za dnem přibližují k životu, jaký si přejeme žít. 

Sport ještě před snídaní a začátkem aktivního dne

Dopracovat se k tomuhle zvyku mi trvalo víc než 30 let, ale odcvičit si denní dávku sportu ještě před snídaní a začátkem aktivního dne zvedá sebevědomí, čistí mysl, zvyšuje produktivitu a výrazně snižuje pravděpodobnost, že se na své pohybové cíle vykašleš. Pravidelné cvičení Tvého oblíbeného sportu hned ráno navíc postupně pomáhá tomu, aby ses na ranní vstávání těšil/a. 

Procházka/běh v přírodě

Co takhle do svého dne zařadit pravidelnou ranní procházku nebo běh v přírodě? Jen málo aktivit mi tak dokonale zlepšuje celý den jako právě tohle. Zkus třeba řízenou procházku nebo běh. Existuje už spousta aplikací, kde je můžeš najít. Nebo si třeba pusť oblíbený podcast. 

Kvalitní vyvážená snídaně

Pro mě osobně je kvalitní snídaně základem jídelníčku a čas na ni základem dobrého rozpoložení. Nastartuj den vyváženou porcí proteinů, tuků a kvalitních sacharidů. Obvykle se snažím kvůli vlivu na hladinu inzulinu a tím vlivu na chutě na mlsání, začít vždy pár sousty zeleniny nebo proteinu a až potom do úst vložit také sacharidy. Čas na kvalitní snídani, vědomé ranní jezení a péče vložená do přípravy snídaně jsou pro mě navíc důležitým projevem sebelásky a péče o sebe sama.

Zkus některý z těchto tipů a dej mi vědět, jak se po nich cítíš? Jsem si jistá, že Ti pomůžou.

S láskou,

Bára